2024-06-19 08:05
"Gure herrian elikadura sistemari erabat bizkarra eman diogu". "Agroindustriak gure planeta berotzen duen bitartean, gure baserritarrek hoztu egiten dute". "Inoiz baino janari gehiago ekoizten ari den momentuan, inoiz baino gose gehiago pairatzen duen jendea dago". "Gure platerera iristerako, elikagaiek, batez beste, 5.000 km egiten dituezte. Gure eguneko menua kilometrikoa da. Euskal Herrian jaten duguna % 95a kanpotik dator". Hemen duzue Bizilur Gobernuz Kanpoko Erakundeko David Lopategik, ekainaren 14ean, Gasteizen, ELA sindikatuaren Gizalan zerbitzu publikoetako ordezkariei, eman zien hitzaldia, trantsizio ekosozial justurako ELAren proposamena eta aldarrikapen taula lantzeko antolatu zen mintegian.
Artikulu hau egilearen RSS jariotik automatikoki ekarri da hona. Baliteke jatorrizko artikulua luzeagoa izatea, eta hemen irakur dezakezu.
Euskal mugimendu sindikalaren balioak garatzera bideratuta dagoen ELA sindikatuaren fundazioa.