O produtor local, unha asociación que promove o consumo sostible, multiplicou por catro a súa superficie de vendas, pasando de 50 a 250 metros cadrados a principios de mes. Para presentar a asociación, Otsokop organiza portas abertas o 27 de abril. Para comprar na tenda Otsokop hai que ser socio e ter unha participación de 3 horas na asociación, no propio comercio de Baiona. De momento son unhas 300 familias as que están adheridas a Otsokop e queren chegar aos 500 de final de ano, para o que se organizan reunións públicas semanais.
O primeiro punto de venda abriuse en 2017 e está a alcanzar os seus obxectivos iniciais. Arantxa Idieder, presidenta da asociación Otsokop, falou con Ixabel Cassan de Gorostarcontigo:
Bizkaigane elkarteak elikadura burujabetzan oinarritutako proiektua du Errigoitin (Bizkaia), 1983tik. Instalazioak dauden lur eremutik aterarazi nahi du lur jabeak elkartea. EHNE Bizkaia sindikatuak adierazi duenez, instalazioek lege eta administrazio eskakizun guztiak betetzen... [+]
Martxoaren 10etik 26ra izango da udaberriko kanpaina. 'Beste modura, denona de onura' lelopean arituko dira gertuko ekoizpena, banaketa eta kontsumoa babestu eta sustatzeko, ager zonaldean euskara hauspotzen duten bitartean. Apirila amaieratik aurrera jasoko dira... [+]
Euskal Herriko bi muturretatik datoz Itziar (Bilbo, 1982) eta Ekaitz (Erriberri, 2002), sortzen ari den Burujabetzaren Aldeko Mugimenduaren berri ematera. Euskal Herrian diren burujabetza prozesu ugariak arloz arlo bultzatu eta indartu nahi ditu BAMek. Lan horretan hasteko,... [+]
Emakume bakoitzaren errelatotik abiatuta, lurrari eta elikadurari buruzko jakituria kolektibizatu eta sukaldeko iruditegia irauli nahi ditu Ziminttere proiektuak, mahai baten bueltan, sukaldean bertan eta elikagaiak eskutan darabiltzaten bitartean.
Palestinarren genozidiorako Israelek erabiltzen duen arma nagusietako bat gosea da. Alde batetik, Gazara elikagaiak sartzeko debekuarekin, eta, bestetik, Palestinako elikadura-burujabetza ezabatuta.