Realizaranse catas de produtos locais e de tempada en varias escolas. En Maiztegi, o 24 de maio, a partir das 16:30 horas, realizarase unha cata de produtos de produtores locais, nas escolas de Zabalarra e Abadiño ofreceranse merendas feitas con produtos locais o 29 de maio e en Zaldibar a semana que vén ofreceranse merendas con produtos locais.
Cabe destacar que en Atxondo realizarase un plante dunha semana ao servizo de catering. No seu lugar, os pais serán os cociñeiros. Son ao redor de 50 alumnos e alumnas, e os pais e nais están a organizar en grupos os menús diarios con produtos locais e de tempada. Ademais, terán conferencias e visitas. Por exemplo, o 25 de maio, ás 17:00 horas, será a quenda de Jakoba Errekondo.
Doutra banda, membros de Berton Bertokoa xa compareceron a semana pasada no Parlamento Vasco, na comisión especial sobre modelos de comedor. Os centros solicitaron cambiar a lei para que se puidese decidir, e que nos lugares onde non hai cociña puxésese a cociña.
Bizkaigane elkarteak elikadura burujabetzan oinarritutako proiektua du Errigoitin (Bizkaia), 1983tik. Instalazioak dauden lur eremutik aterarazi nahi du lur jabeak elkartea. EHNE Bizkaia sindikatuak adierazi duenez, instalazioek lege eta administrazio eskakizun guztiak betetzen... [+]
Martxoaren 10etik 26ra izango da udaberriko kanpaina. 'Beste modura, denona de onura' lelopean arituko dira gertuko ekoizpena, banaketa eta kontsumoa babestu eta sustatzeko, ager zonaldean euskara hauspotzen duten bitartean. Apirila amaieratik aurrera jasoko dira... [+]
Euskal Herriko bi muturretatik datoz Itziar (Bilbo, 1982) eta Ekaitz (Erriberri, 2002), sortzen ari den Burujabetzaren Aldeko Mugimenduaren berri ematera. Euskal Herrian diren burujabetza prozesu ugariak arloz arlo bultzatu eta indartu nahi ditu BAMek. Lan horretan hasteko,... [+]
Emakume bakoitzaren errelatotik abiatuta, lurrari eta elikadurari buruzko jakituria kolektibizatu eta sukaldeko iruditegia irauli nahi ditu Ziminttere proiektuak, mahai baten bueltan, sukaldean bertan eta elikagaiak eskutan darabiltzaten bitartean.
Palestinarren genozidiorako Israelek erabiltzen duen arma nagusietako bat gosea da. Alde batetik, Gazara elikagaiak sartzeko debekuarekin, eta, bestetik, Palestinako elikadura-burujabetza ezabatuta.