Our Tom said he wanted to bring to the world a very nice bell pepper plant, which sought elegance, and without wanting, by happy chance, has created the most painful bell pepper ever known. A bell pepper to taste the most daring palate. There was no choice but to take the heat away from what Tom was saying. I bet you have sought what you have achieved. A good bell pepper would never bring you the fame and money that has brought you the hottest bell pepper in the world.
The bell pepper has given its name only to appear: Dragon’s Breath, the dragon’s breath. It's not edible, it's 2.48 million SHU. The most spicy bell pepper known so far has 2.2 SHU. Shu Scoville is the Heat Unit, a scale invented in 1912 by pharmacist Wilbur Scoville to measure the pain of peppers. This measure indicates the degree of capsiine content of each pepper. This capsiine is the chemical component of the peppers that burn our palate. The extract is extracted from the bell pepper, which is melted into fresh water, and explains how much water you have to mix to make sure you do not feel pain in proportion. That is, if a bell pepper is 1,000 SHU, a bell pepper measure needs a thousand measures of fresh water not to guess. Dragon’s Breath is 2.48 million SHU. Kapsizine itself, empty, has sixteen million SHU. For example, the most painful cayenne pepper in our kitchen has 30,000 SHU. It stays in place! Tom's new bell pepper is a hundred times more spicy.
Pepper from our orchard Capsicum annuum var. In Usurbil they have begun to bear fruit. As long as the ice cream is wet, it will still be sweet, but when the dry heat comes, the comedies for the palate will begin. And comedy likes it!
Udaberrian orain dela egun gutxi sartu gara eta intxaurrondoa dut maisu. Lasai sentitzen dut, konfiantzaz, bere prozesuan, ziklo berria hasten. Plan eta ohitura berriak hartu ditut apirilean, sasoitu naiz, bizitzan proiektu berriei heltzeko konfiantzaz, indarrez, sormen eta... [+]
Ohe beroan edo hotzean egiten da hobeto lo? Nik zalantzarik ez daukat: hotzean. Landare jaioberriek bero punttu bat nahiago dute, ordea. Udaberriko ekinozio garai hau aproposa da udako eta udazkeneko mokadu goxoak emango dizkiguten landareen haziak ereiteko.
Duela lau urte abiatu zuten Azpeitian Enkarguk proiektua, Udalaren, Urkome Landa Garapen Elkartearen eta Azpeitiako eta Gipuzkoako merkatari txikien elkarteen artean. “Orain proiektua bigarren fasera eraman dugu, eta Azkoitian sortu dugu antzeko egitasmoa, bere izenarekin:... [+]
Itsasoan badira landareen itxura izan arren animalia harrapari diren izaki eder batzuk: anemonak. Kantauri itsasoan hainbat anemona espezie ditugun arren, bada bat, guztien artean bereziki erraz atzemateko aukera eskaintzen diguna: itsas-tomatea.
Aurten "Israel Premier Tech" txirrindularitza talde israeldarra ez da Lizarraldeko Miguel Indurain Sari Nagusia lasterketara etorriko. Berri ona da hori Palestinaren askapenaren alde gaudenontzat eta munstro sionistarekin harreman oro etetea nahi dugunontzat, izan... [+]
Sare sozialen kontra hitz egitea ondo dago, beno, nire inguruan ondo ikusia bezala dago sare sozialek dakartzaten kalteez eta txarkeriez aritzea; progre gelditzen da bat horrela jardunda, baina gaur alde hitz egin nahi dut. Ez ni optimista digitala nauzuelako, baizik eta sare... [+]
Bada Borda bat ilargian. Bai, bai, Borda izeneko krater bat badu ilargiak; talka krater edo astroblema bat da, ilargiaren ageriko aldean dago eta bere koordenadak 25º12’S 46º31’E dira; inguruan 11 krater satelite ditu. Akizen jaiotako Jean Charles Borda de... [+]
Donostiako Amara auzoko Izko ileapaindegi ekologikoak 40 urte bete berri ditu. Familia-enpresa txikia da, eta hasieratik izan zuten sortzaileek ile-apainketan erabiltzen ziren produktuekiko kezka. “Erabiltzaileen azalarentzat oso bortzitzak dira produktu gehienak, baina... [+]