Automatically translated from Basque, translation may contain errors. More information here. Elhuyarren itzultzaile automatikoaren logoa

Amatza

Bukatzen ez den lana da amatzakoa. Corylus avellana, hurritza adibide. Hurrak heldu eta askatu berriak ditu, irail-urri aldera. Ondoren negurako antolakizunetan sartu da: hostoak janariz hustu eta erreserbak osatu. Horretarako hostoetako klorofila jasotzen ari den artean, ordea, dagoenerako hurrengo urtean du burua. Hurrengo urteko hurrak izango direnak sortzeari eman da. Loratu egingo da, horra argazkian lore arren gerbak izango direnak. Horiek zimeltzerako lore emeak irekiko ditu. Lore emeak, ernaldu eta begien barruan babestuko ditu. Begi horietan igaroko dute negua. Udaberrian zabaltzean hostoekin batera aterako dira fruitu bidean izango diren lore horiek. Etengabeko amatza. Loraldirako izerdi kolpea aprobetxatu behar da hurritza mozteko: makiletarako, pardetarako... Eta biguna, malgua izatea nahi dugunez, ilgoran.


You are interested in the channel: Hurra
2024-10-07 | Jakoba Errekondo
Best cider with carrizo
Barrels, barrels, bukois and barrels just filled with apple must at home (Malus domestica). In the whole of our geography a machine would be filled, that of the north and the south, also that of the grapes (Vitis vinifera). Cider producers are flooded with apples, vineyards... [+]

2023-05-29 | Garazi Zabaleta
ball mill
Hazelnut oil and other products on senpean land
Errota is an initiative created by Vincent Trebesses, a special project that produces and transforms the hazelnuts of Senpere. In 2008 he launched the hazelnut oil mill in his home in Ziburu. Hazelnuts were bought from the outside, but gradually it deepened the project and in... [+]

Eguneraketa berriak daude