The Amillubi Taupaka project was first presented on December 1 in Azpeitia (here is the chronicle by Uztarria). ARGIA will be publishing a special report on Amillubi this week.
On Friday, 8 December, citizens will be able to learn more about the Amillubi project: It will take place at the Durango Fair at 15:30 in the area of Talaia.
This project, which aims to work in practice the food sovereignty strategy, should raise 390,000 euros in the next two years for the acquisition of land and dwellings located in the Iraeta district of the municipality of Zestoa and for the repair of the dwellings (according to the municipal toponimia, this area is "Amilibia"). A financial contribution can already be made in the collection campaign launched with Coop57.
The Durango fair offers the possibility to redeem these gifts for the Amillubi bonolagogy. All of them have illustrations developed by Ione Larrago for the Amillubi project: bookmarks (with aid of 10 euros), notebook (with aid of 50 euros) and plate (with aid of 100 euros).
They have also taken raffles to promote Amillubi and will have a very special prize. Three prizes of five people each will be distributed, enjoying: "Food at the Txindurri Iturri Plantation in Itziar + 1 Earth Connection Session in Amillubi with Enekoach." The humorous monologue of Antton Telleria.
2020. urteko udaberrian lorategigintzak eta ortugintzak hartutako balioa gogoan, aisialdi aktibitate eta ingurune naturalarekin lotura gisa. Terraza eta etxeko loreontzietan hasitako ekintzak hiriko ortuen nekazaritzan jarraitu du, behin itxialdia bareturik. Historian zehar... [+]
Euskal Herri mailan txikitik handira agroekologia sustatzen duten zenbait elkarte eta kooperatiba ataka larrian daude, finantziazio iturriak bertan behera geratu ostean. Erakunde publikoetatik, berriz, elikadura negozio gisa ikusten duten proiektuen aldeko apustu irmoa nabari... [+]
Iruñean bizi ziren Iñaki Zoko Lamarka eta Andoni Arizkuren Eseberri gazteak, baina familiaren herriarekin, Otsagabiarekin, lotura estua zuten biek betidanik. “Lehen, asteburuetan eta udan etortzen ginen eta duela urte batzuk bizitzera etorri ginen”, dio... [+]
Gaur abiatu da Bizi Baratzea Orrian kide egiteko kanpaina. Urtaro bakoitzean kaleratuko den aldizkari berezi honek Lurrari buruzko jakintza praktikoa eta gaurkotasuneko gaiak jorratuko ditu, formato oso berezian: poster handi bat izango du ardatz eta tolestu ahala beste... [+]
Gipuzkoako hamaika txokotatik gerturatutako hamarka lagun elkartu ziren otsailaren 23an Amillubiko lehen auzo(p)lanera. Biolur elkarteak bultzatutako proiektu kolektiboa da Amillubi, agroekologian sakontzeko eta Gipuzkoako etorkizuneko elikadura erronkei heltzeko asmoz Zestoako... [+]
Emakume bakoitzaren errelatotik abiatuta, lurrari eta elikadurari buruzko jakituria kolektibizatu eta sukaldeko iruditegia irauli nahi ditu Ziminttere proiektuak, mahai baten bueltan, sukaldean bertan eta elikagaiak eskutan darabiltzaten bitartean.
Ibon galdezka etorri zait Bizibaratzea.eus webguneko kontsultategira. Uda aurre horretan artoa (Zea mays) eta baba gorria (Phaseolus vulgaris) erein nahi ditu. “Arto” hitza grekotik dator eta oinarrizko jakia esan nahi du, artoa = ogia; arto edo panizo edo mileka... [+]