Bretainian eraiki nahi duten aireportuaren kontrako ekintzaileak, Euskal Herrian

  • Nantes hiritik gertu eraiki nahi duten Grand Ouest aireportuaren aurkako ekintzaileak Euskal Herrian zehar ibiliko dira apirilaren 25etik maiatzaren 6ra bitartean, haien borrokaren berri emateko.


2017ko apirilaren 25an - 10:00
Notre-Dame-des-Landes herriko ZADeko lagunak, mobilizazioetako batean.
Zarata mediatikoz beteriko garai nahasiotan, merkatu logiketatik urrun eta irakurleengandik gertu dagoen kazetaritza beharrezkoa dela uste baduzu, ARGIA bultzatzera animatu nahi zaitugu. Geroz eta gehiago gara, jarrai dezagun txikitik eragiten.

Notre-Dame-des-Landes herriko ZADeko (Babestu Beharreko Gunea) lagunak Euskal Herria Zuzenean (EHZ) jaialdian izan ziren iaz, eta EHZko brigada bat Bretainiara joan zen gero, ZAD gunea ezagutu eta laguntza eskaintzeko. "Euskal Herria Zadista" topaketa eta elkartasun bira urrats berria da harremanak sendotu aldera.

ZADeko kideek, haien borroka ereduaren ingurukoak azaltzeaz gain, datozen hilabeteetan gauzatuko dituzten egitasmoen berri emango dute, hala nola nazioarteko borroken zentroaren eta udan egingo duten kanpaldi handiaren berri, non Euskal Herriko brigada batek parte hartuko duen.

"Euskal Herria Zadista" biraren hitzorduak:

Apirilean:

- 25ean Baionan, 19:00etan Epaiska lokalean.

- 26ean Getxon, 19:30ean Tosun.

- 27an Hendaian, 19:30ean Gaztetxean

- 28an Ainhize-Monjolosen, 20:30ean Euskal Herriko Laborantza Ganbaran

- 29an Atharratzen, 19:00etan Xahoenean

Maiatzean:

- 2an Altsasun, 18:00etan Gaztetxean.

- 3an Gasteizen, 19:00etan Gaztetxean.

- 4ean Beasainen, 19:00etan Gaztetxean.

- 5ean Lezon, 18:30ean Txerrimuñon.

- 6ean Donostian, 16:00etan Bulebarrean.


Kanal honetatik interesatuko zaizu: Eredu ekologikoak
2024-03-28 | Itxaro Borda
Open Bar

Ikusi ditugu alimaleko traktoredun nekazariak, bideak, zubiak, mugak blokeatzen, eta bihotzak “krak!” egin zigun elkartasunez, geu ere laborari haurrak garelako eta anaiak, oraino, etxaldeak aitzina eramaten tematzen direlako. Manifestariak entzun ditugu normak... [+]


2024-03-11 | Garazi Zabaleta
Gu zu bio
Ontziratu gabeko garbiketa produktu ekologikoak, Bermeoko dendan

Ateak ireki berri ditu Bermeon Gu Zu Bio dendak, otsailaren 17an egin baitzuten inaugurazio ekitaldia. Edurne Zulueta Aranguena da proiektuaren bultzatzailea, eta berak azaldu bezala, garbiketako produktuei lotutako kontsumoari buelta bat eman nahi izan dio egitasmoarekin... [+]


Euskal ospitaletan elikadura sistema iraunkorrak garatzeko txinpartaren bila

Kontratazio publikoa tresna baliotsua da erakunde publikoen berrikuntza-politikarako. Elikagai jasangarrien erosketa publikoak egungo ekoizpen- eta kontsumo-ereduak aldatzeko gaitasuna du. Ospitaleak ere funtsezkoak dira horretan. Renascence ikerketak osasun-zerbitzuetan... [+]


2023-10-11 | Leire Artola Arin
Emakume baserritarrak, funtsezkoak bezain ahaztuak

Baserritar bat abereak gobernatzen edo traktorea gidatzen irudikatu beharko bagenu, ziurrenik gizon heldu bat imajinatuko genuke. Erreportaje honetarako elkarrizketatu ditugun baserritarrek, ordea, erakutsi digute iruditeria folkloriko horren atzean badaudela landa eremutik... [+]


2023-08-22 | ARGIA
Udako Azoka Ekologikoak martxan dira eta ekoizpen ekologikoa gora doa EAEn

EAEn 2.600 elikagai desberdin daude eredu ekologikoan ziurtatuta. Bertako elikagai ekologikoen "aniztasun hau plazaratzeko" Udako Azoka Ekologikoak antolatu dituzte EAEko 14 herrietan elkarlanean, herrietako kontsumo taldeek eta hiru lurraldeetako ekoizpen... [+]


2023-08-22 | Ilargi Manzanares
Andreu Escrivà: “Kapitalismoaren jasangarritasunak gaur egungo egoera mantendu nahi du, eta sostengaezina da”

El Salto-k Andreu Escrivá ikerlari eta ingurumen-adituari elkarrizketatu du, bere azken liburuaren harira, "Contra la sostenibilidad". Bertan, kapitalismo berdeak bere burua indartzeko erabiltzen dituen estrategiak azaldu ditu, eta nola jasangarritasunaren ideia... [+]


2023-05-08 | Garazi Zabaleta
Zituene
“Hemen hurbilean pastarik egiten ez zelako abiatu genuen proiektua”

Oreretako Erdiko kalean bada pasta egiteko obradore eta denda berezi bat: Zituene. 2016an eman zituzten lehen pausoak proiektuaren sortzaile diren Iker Eizagirre Gallardok eta Naiara Retegi Lekuonak. “Pasta oinarrizko elikagaia dela eta hemen inguruan horrelako proiekturik... [+]


Eguneraketa berriak daude